Прочитај ми чланак

Ухапшени Лончаров пратилац био сарадник Земунског клана!

0

Млађан Кликовац, припадник БИА ухапшен под сумњом да је део криминалне групе која се бавила принудом, не само да је био шеф обезбеђења министра здравља Златибора Лончара, већ се у списима полиције водио као сарадник Земунског клана.

Изгледа да се клупко одмотава, а намеће се неколико питања.

Како је могуће да је припадник БИА која треба да се бави безбедношћу земље, особа коју је МУП Србије у списима водио као сарадника Земунског клана?

Колико дуго је као припадник БИА Кликовац био члан криминалне групе и како је могуће да то нико није спречио?

Да ли је Златибор Лончар први министар здравља у историји Србије и једини у Европи који има обезбеђење?

Ко је изабрао да управо Кликовац води рачуна о безбедности Лончара?

Ако је Лончар физички угрожен, од кога је угрожен и зашто?

Када се анализира ово хапшење и чињеница да се Кликовац у полицијским списима водио као сарадник Земунског клана, немогуће је, а не присетити се да је Златибор Лончар 2002. године купио стан од Јелене Калинић, супруге припадника озлоглашеног Земунског клана Сретка Калинића. Немогуће је, а не присетити се и Лончаровог надимка „доктор смрт“ – са београдског асфалта.

Много је питања, а мало одговора. Зар не?

Да подсетимо, поред Лончаровог пратиоца Млађана Кликовца, припадника БИА, у акцији полиције ухапшен је и Божидар Столић, инспектор СБПОК-а, али и Слађан Константиновић, брат Нинослава Константиновића, припадника Земунског клана. Он је својевремено хапшен због убиства Владимира Лукића, навијача Рада.