Ухапшен полицајац у Јагодини, омогућио пензионеру да прекрши меру изолације

0

Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије ухапсио је полицајца С.Ц. (50) због тога што је злоупотребио положај тако што је осамдесетогодишњем суграђанину омогућио кретање на јавном месту упркос мери самоизолације која му је изречена по повратку у земљу, саопштено је данас.

Сумња се да је С.Ц, као полицајац из Јагодине, у полицијској униформи и ван радног времена, супротно Уредби о мерама за време ванредног стања и непоступајући по важећим упутствима, тог суграђанина отпратио од куће до банке у Јагодини.

„На упозорење службеника банке да је одлуком надлежног органа у циљу спречавања ширења заразне болести ЦОВИД-19 и инсистирање да осамдесетогодшњи мушкарац напусти просторије банке, С.Ц. је, како се сумња, запослене у банци довео у заблуду да је том мушкарцу дозвољено кретање у пратњи полиције ради обављања новчане трансакције и да је њему поверено да то уради“, наводи се.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!