Ухапшен магистар из Никшића, жесток критичар црногорске власти…

0

Магистар економских наука и координатор покрета Алтернатива Веско Пејак ухапшен је у Никшићу

„То што је нас који идемо на литије Мило назвао лудацима, манитима, више говори о њему него о нама“: Тапушковиће се огласио после притвора

Магистар економских наука и координатор покрета Алтернатива Веско Пејак ухапшен је у Никшићу. „Лисице“ на руке стављене су му јер је осумњичен за „изазивање панике и нереда“ у објави на Фејсбуку коментаришући актуелна дешавања у Црној Гори написао „Биће рата“, што је наводно изазвало узнемирење грађана. Основни државни тужилац Рајко Лопичич је након саслушања Пејаку одредио задржавање до 72 сата.

Веско Пејак ухапшен испред зграде у којој станује у Никшићу, док је са супругом Снежом намеравао до пође до стана. Међутим, изненада су се појавили полицијски инспектори који су му саопштили да је лишен слободе и да са њима мора да поће до Центра безбедности. Вест се брзо проширила градома па се испред зграде полиције врло брзо нашли новинари, али и чланови Алтернативе који су дошли да Пејаку дају подршку. У међувремену је полиција претресла његов стан и подрум и узела два лап-топа.

Демократски фронт Никшића најоштрије осуђује задржавање Пејака у притвоу, као и активности тужилаштва у правцу ограничавања слободе говора.

 
 

– Јасно је да се репресија појачава, да се жели ограничити не само слобода вероисповести, већ и сва права и слободе на које грађани имају право. Искра достојанственог и упорног отпора неће посустати и поред свих покушаја, поручују из ДФ-а.

Веско Пејак је од оснивања Алтернативе преознат као оштри критичар режима у Црној Гори, нарочито због одлука власти у Подгорици да протерају српски језик и ћирилицу из црногорских уџбеника, признају лажне државу Косово, чланство у НАТО , пропале приватизације и нарочито накарадни Закон о слободи вероисповести.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!