Прочитај ми чланак

УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ Родитељи потписали петицију, председник општине их примио

0

Представници родитеља из Железника, са петицијом са преко 500 потписника, у четвртак 10. јуна су дошли у Општину Чукараци са захтевом да им се уреди парк у којем играју се њихова деца, а који је напуштен, прљав, и због нерегулисаног саобраћаја, небезбедан за малишане из тог краја:

– Петицијом желимо да укажемо на један од великих проблема у Железнику који се тиче наше деце. Наиме, огромна зелена површина између улица Ударних бригада и Драгојла Дудића представља уједно и највећи парк у Железнику у којем се игра и окупља велика већина деце из Железника. Због неодговорног понашања надлежних служби (Комуналне службе, Градског зеленила, ЕДБ) овај парк је је апсолутно неуређен, запуштен, прљав и неосветљен. Комуналци који повремено долазе уопште не уклањају смеће а што би с обзиром на проток деце у парку требало да буде свакодневно.

Канте су увек претрпане, не постоје услови за одлагање ђубрета па се исто временом разнесе по целом паркићу, што указуј на чињеницу да комунална служба нередовно одржава овај простор. Справе за играње деце су старе, оронуле и изломљене, травњаци су неуређено и прљави а такође је све и небезбедно јер је корење свуда а зарђале и неупотребљиве справе за игру малишана престављају озбиљну претњу за безбедност деце. На све то и поред упозорења за ограничења брзине, сведоци смо да се неретко могу видети возила која кроз парк возе неприлагођеном брзином.

Општина Чукарица очито нема намеру да реши постојеће стање а такође ни Град Београд. Са родитељима из паркића договорили смо се да напишемо петицију и протестно писмо које ћемо сада предати надлежнима у Општини Чукарици, за Србин.инфо је рекла једана од родитеља, Нада Гладовић.

Убрзо након што су родитељи предали петицију, председник Општине Чукарица, Срђан Коларић, их је позвао у своју канцеларију да би се упознао са споменутом иницијативом родитеља.

– Били смо пријатно изненађени да је председник Општине Чукарица упућен у наш проблем, што говори да је наша иницијатива била добра, да је имала добар одјек, рекла је Нада Гладовић након састанка са првим човеком Чукарице.

– Ми смо на састанку изнели буквално све наше проблеме и захтеве. А сваком том проблему смо појединично разговарали, Коларић је рад да нам помогне. Ми смо тражили конкретну информацију, истакли шта су нам приоритети, а то је постављање лежећих полицајаца у критичној улици, постављање расвете и интезивирање рада комуналних служби на чишћењу у самом парку где нам се играју деца, а оно што сммо добили као одговор јесте да ћемо у року две недеље добити конкретан предлог који ће се радови одмах урадити, који касније, а који можда никада неће.

Ово је још један доказ да ово није била никаква политичка иницијатива. Ми смо дошли код председника Општине, разговарали са њиме рекавши му да су петицију потписали родитељи без обзира на политичку опредељеност, са циљем да општина конкретно нешто уради за нашу децу да би она добила нормалан парк са чистим зеленилом и безбедним окружењем, на крају је закључила у свом обраћању, Нада Гладовић, испред групе родитеља који су покренули и подржали ову акцију.