Прочитај ми чланак

УДАР НА ДЕЦУ Вучићеви епидемиолози враћају маске у школе!

0

Док се политичари сатанисти широм света грле, љубакају и друже без маски на лицу, опет их навлаче деци на лице да им сакрију осмех и угрозе здравље јер мозак не добија довољно кисеоника.

Школе у Београду примиле су посебна упутства епидемиолога у циљу превенције и спречавања ширења коронавируса у образовним установама.

На почетку упозорења епидемиолог наглашава да ученици који су позитивни на коронавирус не смеју да долазе у школу и треба да буду у кућној изолацији у периоду од 7 дана. По истеку тог периода они морају да се јаве свом надлежном педијатру ради контролног прегледа, пише Блиц.

Ово су четири мере којих ће ђаци и родитељи морати да се придржавају:

– На наставу у школи се могу вратити тек по истеку тих 7 дана изолације и уз потврду лекара.

– Препорука је да деца из одељења где иду оболели ученици носе маске током целог боравка у школи (посебно током часова) 5 дана почев од последњег дана боравка поменутих ученика у школи

-Појачати мере опште и личне хигијене, а посебно мера прања и дезинфекције руку

– учионица се генерално чисти, а све површине које се често додирују (клупе, столице, прекидачи, кваке, кваке на прозорима, чивилуци, ормарићи…) особље школе дезинфикује пребрисавањем средством на бази алкохола

„Наставити спроводити здравствени и епидемиолошки надзор над ученицима и запосленим“, закључује се у допису епидемиолога.