Прочитај ми чланак

У Србију стигла јесен, киша и облаци свуда – ево када ће се разведрити

0

СВЕЖИЈЕ време уз умерену облачност очекује нас данас, са кишом у централним и јужним крајевима, а на крајњем северу земље претежно суво, сунчано или уз слабу пролазну облачност током дана.

Ветар слаб западни и северозападни или променљив. Притисак мало изнад нормале.

Минимална температура у току дана биће од 12 до 16 степени, а максимална од 20 на крајњем југозападу земље до 26 степени на крајњем северу.

У Београду развој слабе до умерене облачности са сунчаним интервалима током дана и могућом појавом слабе повремене кише. Биће свежије него у петак. Дуваће слаб западни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 16°Ц, а максимална до 24°Ц.

У Нишу свежије време и претежно облачно са кишом. У поподневним часовима делимично разведравање са сунчаним интервалима. Ветар слаб северозападни или променљив. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 15°Ц, а максимална до 24°Ц.

Ужички регион очекује свежије и претежно облачно време са кишом током већег дела дана. Ветар слаб североисточни или променљив. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура од 13°Ц до 14°Ц, а максимална од 21°Ц до 23°Ц, на Златибору и Тари до 18°Ц.

У Војводини на крајњем северу претежно сунчано и суво, а у осталим пределима са слабом до умереном облачношћу током дана. Само на крајњем југу Војводине могућа слаба повремена киша. Ветар слаб до умерен западни и северозападни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура од 14°Ц до 15°Ц, а максимална од 24°Ц до 26°Ц.

У Новом Саду слаба до умерена облачност током дана уз сунчане периоде и претежно суво. Ветар слаб до умерен западни и северозападни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 15°Ц, а максимална до 24°Ц.

У Суботици претежно сунчано и суво време. Ветар слаб до умерен северозападни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 14°Ц, а максимална до 26°Ц.

Временска прогноза за наредне дане

У недељу променљиво уз слабу до умерену облачност током дана са појавом слабе повремене кише у западним и југоисточним крајевима Србије. На крају дана и током ноћи ка понедељку слаба повремена киша се очекује у централним и северним крајевима.

У понедељак и уторак још свежије током дана и претежно суво уз слабу до умерену пролазну облачност. Повремена слаба киша је могућа у поподневним часовима у западним, централним пределима и јужним пределима.

Почетком и средином седмице уз врло свежа јутра. У среду суво уз слабу до умерену пролазну облачност, а у другоој половини седмице претежно сунчано и поново топлије.