У Србији пуцају мобилне мреже због прекомерног телефонирања

0

Први дан ванредног стања обележило је отежано телефонирање мобилним телефоном. Везе у мобилним мрежама пуцају, тешко се добијају, али слање смс порука функционише добро, као и мобилни интернет. Како Нова.рс сазнаје - сви мобилни оператори бележе значајно већи број позива и минута проведених у разговорима због новонастале ситуације - рада од куће и што су грађани проредили сусрете са другим људима.

Искуство корисника каже да се веза успоставља тек после неколико покушаја. Често и “пуца” током разговора.

Сви остали видови комуникације обављају се без икаквих проблема, без обзира да ли је реч о слању порука, разговора путем вајбера и осталих сличних апликација које захтевају интернет везу.

Стање је исто код сва три оператора, тако да је потпуно свеједно да ли разговарате у Вип, Теленор и МТС мрежи.

У компанији “Вип мобиле” за Нова.рс потврђују да су разговори у њиховој мрежи вишеструко увећани.

“Због вишеструког повећања броја и трајања говорних позива, коришћење услуге говорних позива може бити отежано. Са друге стране, коришћење дата саобраћаја одвија се неометано, због чега у овом тренутку препоручујемо алтернативне начине позивања као што су Вибер или друге апликације ове намене”, кажу за Нова.рс у компанији “Вип мобиле”.

У МТС мрежи је слична ситуација.

“Вишеструко повећани захтеви корисника за мобилним сервисима довели су до значајнијег пораста говорног саобраћаја у мрежи. Примера ради, у поређењу са говорним саобраћајем из новогодишње ноћи, када по правилу корисници највише телефонирају, синоћ смо забележили раст тог саобраћаја за чак око 50 одсто – кажу за Нова.рс у “Телекому Србија”.

Како истичу у овој кући, у оквиру МТС мреже број позива је вишеструко увећан и они просечно дуже трају, а бележи се и благи пораст коришћења интернета.

На питање да ли ће проблеми са успостављањем везе бити решени брзо у “Телекому” одговарају:

“С обзиром на количину саобраћаја, немамо већих проблема. Обезбеђено је пружање континуиране техничке подршке, како државним органима, тако и свим корисницима наших услуга”.

У компанији “Теленор” такође потврђују приметан раст броја и дужине трајања разговора код својих корисника.

“Теленорова мрежа ради стабилно. Оно што је примећено јесте да је дошло до знатног скока у гласовном саобраћају синоћ и током данашњег дана, што је неуобичајено за овај период године. Тренутно радимо на проширењу капацитета мреже и интерконекције између оператера, као одговор на ову ситуацију и очекујемо да ћемо то завршити у најкраћем року”, кажу за Нова.рс у овој компанији.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!