У Србији потврђена два нова случаја: Од корона вируса оболело 48 људи

0

У Републици Србије је до 18 часова 15. марта 2020. године регистровано укупно 48 потврђених случајева корона вируса.

До последњег извештаја тестирани су узорци 15 особа, од који је 2 узорка било позитивно. Позитивни пацијенти немају тежу клиничку слику и налазе се у кућним условима.

У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 283 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Министарство здравља увело 20 нових бројева телефона.

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља је увело додатних двадесет бројева телефона за све информације о COVID-19.

Свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним COVID-19., доступни су бројеви телефона, према месту пребивалишта, у времену од 08 до 22 часа, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолошка.

Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона.

За ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић–Батут” (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!