Прочитај ми чланак

У Србији нико не може да региструје ауто?! MУП: Пао систем

0

Од јуче нико не може да региструје своја возила јер их са техничких прегледа, агенција и из МУП-а враћају јер је, како кажу, "пао систем". Ово је озбиљан проблем за све који обављају послове својим возилима, као и за све који су планирали било какво путовање ван земље. Све ово се дешава у данима када су локалне таксе за регистрацију поскупеле.

„Већ други дан заредом ниједан МУП у целој Србији, ниједан технички преглед не може да ради никакве послове у вези регистрације возила. То укључује апсолутно све – од издавања таблица, саобраћајних дозвола, па преко тога да ни налепница не може да се изда. Систем је „пао“, а међу многим фирмама које су упослене на том ИТ задатку да се систем „подигне“, нема нико ко већ дан и по не уме да га рестартује/оспособи“, наводи извор портала „Нова“.

Рад сервиса за регистрацију возила у Србији прекинут је услед квара на хардверским компонентама информационог система, саопштило је тек данас и Министарство унутрашњих послова.

У саопштењу МУП се наводи и да „саобраћајна полиција неће санкционисати грађане који нису успели да региструју своје возило или му продуже регистрацију због квара. Стручне екипе МУП-а раде на отклањању насталог проблема, чије се решавање очекује у најскорије време“.
 
„Био сам у четири полицијске станице јуче и данас, свуда само слежу раменима. Треба да путујем ван земље за пар дана и да мењам таблице/саобраћајну, а сада захваљујући сјајним домаћим стручњацима, мени саобраћајна дозвола неће бити готова на време, а ја нећу моћи да изађем колима из земље“, каже читалац „Нове“
 
Уз то, све ово се дешава у тренутку када су локалне таксе за регистрацију возила поскупеле (од данас), па се поставља питање коју цену ће платити они који су све предали дан пре поскупљења, али систем је прорадио тек након. Да ли ће ти возачи платити по старој или новој, већој цени?