Прочитај ми чланак

У ПЕТАК НОВИ ПРОТЕСТИ: Возиће у круг на Славији, милеће испред Владе Србије

0

Протести грађана због повећања цене горива настављају се у петак, за када је најављена велика блокада како улица широм Србије, тако и Скупштине, Владе и министарстава.

Иако претходна два дана није било већих блокада путева, људи се сада договарају путем друштвених мрежа да у петак, тачно недељу дана од првог протеста, промене приступ и направе већу, али и доста другачију блокаду. Наиме, од кад је полиција почела да интервенише, пише пријаве, а у неким случајевима и приводи учеснике протеста, људи су смислили креативне начине да избегну казне – тако смо видели да се у Гроцкој родила акција „Пуж“, а сад се родила и нова идеја која подразумева да возила уђу у кружни ток и онда једноставно заувек возе у круг десном траком, тако да нико не може да се укључи.

Све те нове идеје би требало да се удруже у петак, када се наставља акција под називом „Србију спаси, мотор угаси“. Наиме, како је најваљено, блокада ће се одржати у петак у 17 часова у Београду и позвани су људи из свих градова да се придруже и блокирају – овог пута Скупштину.

„Скупите четворо, петоро другара и поделите трошкове пута. Нађемо се на свим прилазима граду, а онда да полако, саааасвим полако, кренемо према окупираној нам Скупштини, Згради Владе и министарствима.

Ајде да се на прилазима граду, из правца Новог Сада, Ниша, Панчева, Обреновца, Чачка, итд окупимо до 16х и онда кренемо према центру града и да се сви нађемо испред зграде Републичке скупштине.

Направићемо детаљан план до четвртка како да покажемо Александру Вучићу и целом свету да смо се пробудили и да је готово са диктатуром.

#Београд Петак, 15. јун, у 17х, #блокада зграде Скупштине, Владе, Министарства и комплетног центра града“, наводи се у позиву који се шири мрежама.

Ако сте планирали да идете негде – или сте се питали када ће се наставити протести да бисте им се придружили – имајте у виду да је за петак поподне најављен хаос.