Прочитај ми чланак

У наредних седам дана право јесење време: Киша, ветар, зима, сунца ни у траговима

0

Право јесење време са јаким падавинама очекује нас наредних дана, а посебно јак ветар очекује се у недељу када ће се наша земља наћи између циклона и антициклона.

Ову информацију поделио је метеоролог Ђорђе Ђурић на свом фејзбук налогу.

 

„Снег је забелео планине. У недељу током дана киша и на највишим планинама, а поново ће дувати кошава јаког и олујног интензитета, али само на један дан. Право јесење време и наредних седам дана. Током јучерашњег дана снег је падао у многим пределима изнад 1.200 метара надморске висине и забелео је Копаоник, Тару, Златар, Стару планину, више пределе Златибора и многе друге планине, као и више пределе Пештера“, написао је Ђурић.


„Због деловања циклона са Јадрана и повлачења топлије ваздушне масе са југа, у вишим слојевима атмосфере доћи ће до пораста температура, па ће у недељу и на највишим планинама током дана падати киша, уз максималне температуре и на 2.000 метара надморске висине око пет степени, тако да ће температурна разлика између низија и планина бити тек неколико степена“, истиче Ђурић.

Метеоролог наводи да ће се Србија у недељу налазити између циклона са Јадрана и антициклона са севера и североистока Европе, па се поново због веома израженог градијента у кошавском подручју очекује јак источни, североисточни и југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу са олујним ударима од 80 километара на сат.

Временска прогноза за наредних 7 дана

Временска прогноза за следећу недељу доноси нам ветар и кошаву.

„Ипак, веома хладно и право јесење време очекује се и наредних седам дана, уз температуре испод просека, док би од средине седмице на северу било углавном суво, а јужније и даље уз кишу, а због продора хладног ваздуха са севера, на планинама се поново очекује снег“, закључује Ђурић.