Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – Ко убија адвокате по Србији (Адвокати: Д. Љубичановић и М. Пушица)

0

Учесници емисије "Дебата" у продукцији медијске куће "Центар" били су адвокати, Марко Пушица, шеф правног тима Двери и Драгослав Љубичановић, секретар Управног одбора Адвокатске коморе Београда. Тема емисије је била убиства и физички напади на адвокате у Србији.

„Адвокате напада по Србији онај ко мисли да може да прође некажњено за то. Створена је таква клима, из ранијих случајева напада на адвокате нема кривично-правних епилога, те је створена атмосфера да на нападе и убиства адвоката не одговара, да је то нешто што је прихватљуво, у емисији је устврдио г. Љубичановић, додавши:

„Убиство једне певачице се годинама не скида са насловница српских медија, док тема убиства јеног адвоката, као што је био Миша Огњановић, не завређује ни мало пажње.”

„Адвокатура и слобода иду заједно. Да би сте оценили да ли постоји слобода у једном друштву и држави треба проверити каква је адвокатура. Ако је адвокатура слободна, и ако је амбијент нормалан у којем она може да функционише без икаквих проблема, онда ће да функционише и правда и право на правично суђење кроз правусудни законодавни систем те државе, приметио је адвокат Пушица закључивши:

„ Зато је пуцање у адвокатуру, односно више пуцања у нашег колегу Мишу Огњеновића представља атак на правду и слободу у Србији.”

У емисији гости су још говорили и о томе како српски медији утичу на судске пресуде, колико новац може да утиће на одлуке судова, како српска власт са уставним авантуризмом урушава правосудни систем, колико извршна власт врши притисак на судске власти, али и о хрватском новоговору у судској терминологији Србије, као и о томе како је уређена бесплатна правна помоћ у нашој држави.

Дебату за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!