Прочитај ми чланак

ТВ Јединство: Откази стигли “са улице“

0

srb-pismo-radnika-televizije

(Новости)

Отпуштени радници тврде да су незаконито добили отказе. Огорчени су, како кажу, зато што ниједан од државних органа није стао у њихову заштиту

Како је саопштио Мирсад Фиуљанин, који се представља као директор овдашње телевизије Јединство, 14 радника ове медијске куће, међу којима је највише новинара, добило је отказе јер 13 дана нису долазили на посао. Иако је изречена и тврња да је запослене изманипулисао бивши директор, Шериф Марукић, отпуштени радници тврде да су незаконито добили отказе. Кажу, нису хтели да раде са људима који су „силом упали у телевизију“, нити да следе одлуке „на силу наметнутог руководства“, а огорчени су и што – упркос апелима и подршци коју су добили од новинарских удружења – ниједан од државних органа још није стао у њихову заштиту.

Подсетимо, ТВ Јединство годинама је била у власништву истоимене новопазарске штампарије која је, после стечаја, лане угашена. Без обзира на то што је, по аутоматизму, и телевизија остала без дозволе за рад, односно у току је конкурс за доделу њене фреквенције неком од заинтересованих емитера, Јединство емитује програм, а као њен већински власник помиње се једна од фирми муфтије Муамера Зукорлића. Случајно или не, проблеми у медију који су градоначелник Новог Пазара, др Мехо Махмутовић, и заменик председника Савета РРА, Горан Караџић, недавно назвали „пиратским“, започели су баш после раскола у „муфтијиној“ Бошњачкој демократској заједници. Чим је директор телевизије, Шериф Марукић, одборник БДЗ у Градској скупштини, саопштио да је на страни Емира Елфића, муфтијини људи упали су у зграду Јединства, а Мирсад Фиуљанин се представио као нови директор. Да апсурд буде већи, у свим званичним документима и даље се као руководилац води Шериф Марукић – иако више у телевизију не може ни да уђе.