Прочитај ми чланак

Туристичка понуда Златибора промовисана у градовима Црне Горе

0

Активна промотивна кампања Туритичке организације Златибор наставља се и ван граница Србије. Током протеклог викенда туристичка понуда Златибора представљена је у неколико градова Црне Горе, чиме је уједно најављена летња туристичка сезона и програм златиборског Културног лета. Промоције у три црногорска града организоване су у сарадњи са Туристичком организацијом регије Западна Србија, а поред Златибора своју понуду представило је још 12 градова и општина овог дела Србије.

Имајући у виду да су туристи из Црне Горе традиционално једни од најбројнијих на Златибору и да је „златна“ планина омиљена дестинација за одмор гостију из Црне Горе, конференција која је у петак, 09. јула организована у ПР центру у Подгорици била је идеална прилика да се представе бројни новитети у тристичкој понуди Златибора. Како је истакао Владимир Живановић, директор ТО Златибор, овог лета туристи могу уживати на обновљеном Краљевом тргу, поред најлепшег језера у центру, у погледу из кабина најдуже панорамске “Голд гондоле“ која је спојила средиште планине с највишим врхом Торником. Изграђен је и нови хотелски комплекс Златибор Ресорт&Спа који ће подићи квалитет и понуду смештаја на овој планини. Осим тога, посетиоце очекује и богат програм
“Златиборског лета” које почиње средином јула и које ће окупити бројне музичаре и уметнике, као и бројне друге традиционалне манифестације. Живановић је посебно нагласио да су цене на Златибору остале непромењене у односу на претходну сезону.

Презентација туристичке понуде Златибора настављена је промоцијом која је одржана на Старом граду, у Будви. Пре промоције за представнике Туристичких организација регије Западна Србија организован је пријем код градоначелника општине Будва, Марка Царевића.

У суботу, 10. јула представници Туристичких организација из Западне Србије присуствовали су састанку са представницима општине Херцег Нови. Састанку су присуствовали председник скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, директор ТО Херцег Нови Павле Обрадовић, члан општинског већа Василије Ћуковић и руководиоц канцеларије за међународну сарадњу Емилија Кнежевић. На састанку су разматране бројне могућности међусобне сарадње на пољу развоја туризма и размене богатих искустава. Након састанка одржана је промоција на тргу Николе Ђуковића и на шеталишту код Омладинског парка у Игалу.

Промоције које су одржане на трговима у Будви и Херцег Новом биле су веома запажене и добро посећене. За туристичку понуду Златибора били су заинтересовани како мештани ових приморских градова, тако и бројни туристи који на црногорском приморју проводе свој одмор. Највише интересовања посетиоци су показали за златиборску Голд гондолу, као и за програм овогодишњег Културног лета. Промоције на трговима у Будви и Херцег Новом употпуњене су наступом трубачког оркестра који је пренео аутентичне звуке Западне Србије на црногорско приморје.