Прочитај ми чланак

Туристичка организација Златибор учествовала на 10. Симпозијуму о е-мобилности

0

У хотелу "Crowne Plaza" у Београду данас је почео јубиларни 10. Симпозијум о е-мобилности где учествује и Туристичка организација Златибор, која представља садржаје најпосећеније српске планине путем сарадње са фирмом „Возим на струју" уз добро познати пројекат „Покрени зелену туру". Овом приликом директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић, је одржао презентацију на тему "Златибор - може ли локална заједница инспирисати државу за бржи прелазак на е-мобилност?". Потом је био учесник панела о политици е-мобилности и инфраструктури.

Овај догађај у организацији удружења „E-mobility“ из Словеније и компаније „Возим на струју“ поставља се као високо значајна манифестација у области електричне мобилности, чији фокус је тема загађености у ужим градским зонама, али и у читавом региону. Својеврсан циљ симпозијума је да се подигне ниво свести, а свакако и пажње, када је у питању ова битна тема будућности.

Симпозијум окупља представнике Владе Републике Србије, представнике домаћих и страних компанија, пословну заједницу, организације цивилног друштва као и представнике међународних организација, развојних агенција и дипломатског кора.

Еминентни стручњаци из целог света овом приликом дају значајан допринос у едукацији и процесу транзиције наше земље ка електро мобилности. Бригом о животној средини (изградњом постројења за прераду отпадних вода, имплементацијом пројекта примарне селекције отпада, изградњом
рециклажних острва и другим активностима…) општина Чајетина тежи статусу прве еколошке општине у Србији. Златибор иде ка „зеленој“ будућности која тежи очувању природе кроз технолошки напредак, као пример одрживог развоја, привлачећи посетиоце широм света.

Промовисањем зелене туре представници Туристичке организације Златибор су заинтересоване учеснике упознали са разноврсном туристичком понудом захваљујући којој је Златибор препознат као лидер међу планинским дестинацијама у Србији.