Прочитај ми чланак

То је „патриотизам“:Држи говоре на скуповима Српске листе,а продаје кућу Албанцима

0

Лидерима Српске листе, као и онима који здушно подржавају ову политичку опцију на Косову и Метохији, пуна су уста патриотизма. Говоре како се боре за Србију и народ на КиМ, како нема предаје... И то је све теорија. У пракси је потпуно другачија ситуација, што нам говори и пример Љубомира Максимовића, мештанина Грачанице, који увек говори на скуповима Српске листе, а који је своју кућу ставио на продају Албанцима.

Било је пуно крупних речи у говору поменутог Максимовића на скуповима Српске листе, у принципу све оно што људи желе да чују. А оно што можда не жели да знају јесте да његово троје деце живе ван Косова и Метохије.

– Ми Косовци смо миран и трпљив народ, али више од себе волимо слободу и част. Ево, већ више од 20 година покушавају да нам узму слободу и част и да нас отерају – рекао је један од оних којима је Српска листа блиска.

И, ето, није прошло много од овог обраћања Љубомира Максимовића, а многе ствари су се промениле. Једна од њих је и та да је овај мештаниин Грачанице и учитељ одлучио да прода кућу у којој је живео, а коју ће, барем смо таква искуства имали раније, купити неко од косовских Албанаца.

– „Српска листа“ – патриотизам и борба до последњег Србија (али буквално) на делу! – написао је на Твитеру Немања Шаровић, лидер покрета Љубав, Вера, Нада.

Да подсетимо, ово није први снимак и случај да су поступци и говори политичких чинилаца на Косову и Метохији у нескладу. Наиме, прошле недеље се појавио снимак на коме се види како се функционери са КиМ баханалишу у кафани на најпримитивнији начин.

И то је та „лавовска борба“ са Косово и Метохију и српски народ у јужној српској покрајини…