Прочитај ми чланак

ТИОДОРОВИЋ: Прави пик се тек очекује, биће и ванредних ситуација

0

Београд -- Епидемиолог Бранислав Тиодоровић оценио да се прави пик у Србији очекује у наредних неколико дана, односно за око седам дана.

Он је у Јутарњем програму ТВ Прве рекао да пораст броја оболелих од коронавируса у Србији није други талас вируса, већ да је и даље реч о првом таласу, а повећање броја оболелих последњих седам дана коментарише речима да се прави пик тек очекује.

Printscreen You Tube

„Гледајући бројке у целини, а пре свега за Београд, Нови Пазар, Тутин, можемо говорити о нечем другом, а то је да је страх непотребан. Уместо тога потребан је опрез и права реакција здравственог система“, рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, све оно што се десило у Новом Пазару, али и у другим градовима у Србији, последица је тога што се мере нису спроводиле. „Вирус није ослабио, актуелан је и видећемо у наредним данима да ли ће и колико доћи до пораста броја заражених“, казао је он и додао да ће се ситуација оцењивати од града до града и да ће се нове мере уводити у складу са тренутном ситуацијом.

Могуће је да ће се, како каже, у појединим градовима уводити и ванредне ситуације, али не и ванредно стање које је укинуто.

рекао је и да га забрињава једна ствар – а то је да му све изгледа некако мирно, док се дрешава све што се дешава.

Одговарајући на питања гледалаца, рекао је и да су ђачке екскурзије нешто што није потребно у овом тренутку, а када је реч о универзитетима и порасту броја заражених међу студентима, Тиодоровић каже да је на Кризном штабу тражио да Универзитети што пре заврше све послове које имају.

Полицијског часа за сада неће бити, а држава има право да то промени, каже он и додаје да је његов став да нам никаква полицијска ограничења неће помоћи колико и заштита – маске и социјална дистанца.

За сво непоштовање мера у затвореним просторима требало би да одговарају организатори, односно власници објеката као и организатори спортских дешавања.