Прочитај ми чланак

Тежак удес српског аутобуса у Грчкој: 13 екипа Хитне помоћи извлачило путнике ФОТО

0

Три особе су погинуле у тешком удесу аутобуса са српским таблицама и аутомобила у недељу нешто пре 7.00 часова на 521. километру националног пута Атина-Солун, у близини рејона Поликастро на излазу за Евзонон.

У саобраћајној несрећи учествовао је туристички аутобус на спрат српских регистарских ознака и 78 путника, који се фронтално сударио са аутомобилом са четири путника. Тројица путника аутомобила пронађена су мртва, а четврти је тешко повређен.

Убрзо након што се аутобус сударио са возилом, други аутомобил је налетео на возило. Међутим, двоје путника, жена и дете, нису повређени.

Аутобус и један аутомобил пали су у јарак где није било воде.

„Возач једног путничког аутомобила је из чиста мира прешао у супротну траку и сударио се са аутобусом који му је ишао у сусрет, након чега се одбио и ударио у друго путничко возило које се од силине удара преврнуло на бочну страну и слетело са коловоза“, испричали су очевици за агенцију РИНА.

На лице места изашла је полиција и ватрогасна јединица са 18 ватрогасаца и 6 возила.

Саопштено је да је 40 особа повређено, од којих је једна интубирана, јавља грчка Прототема.

ЕКАВ је саопштио да има 40 повређених одраслих особа, од којих је једна интубирана и двоје деце од 6 и 9 година. Повређени су задобили различите повреде, а на лицу места су помоћ указали лекари из мобилних јединица. Повређени су пребачени у болницу Килкис, док је повређена особа која је морала да буде интубирана пребачена код Хипократа. У акцији је учествовало 12 возила хитне помоћи и 3 мобилне медицинске јединице. Аутобус КТЕЛ Килкис понудио је превоз путника аутобуса.

„Колико знамо за сада, био је ланчани судар. Једно возило ударило је у аутобус, а након тога је моја сестра налетела на то возило. За сада је информација да су три особе, нажалост, изгубиле живот из тог првог возила. Моја сестра и њен син су у полицијској станици и дају изјаве“, рекла је суграђанка из Бољевца и додала:

„Сестра се жали на бол у грудима, а њено дете је добро“.

Још једна жена, испричала је да су у аутобусу из Ниша, који се преврнуо, били њени родитељи.

„Мајка ми се јавила, рекла је да су је превезли у болницу и тренутно чекају на снимање. Рекла ми је да је било превише страшно, скоро два сата помагала је људима, док се мој отац извукао кроз шибер аутобуса. Хвала Богу да су остали живи. Чекамо даље информације после снимања“, рекла је потресена жена.

Огласио се и Бојан Милосављевић, директор туристичке агенције Ski&Sun Travel саопштио је да је већина њихових путника задобила лакше телесне повреде.

„У аутобусу је било 78 путника који су путовали у Ставрос. Око шест сати ујутро по грчком времену дошло је до удеса, према информацијама које до сада имамо већина путника је лакше повређена али немамо тачне бројке. Лакше повређени су у болници у Поликастру а теже су збринути у Солуну. Један наш представник је већ стигао у солунску болницу док је сувласник агенције на путу за Поликастро. Ми смо одмах јутрос послали један аутобус а ангажовали смо и грчког превозника да буду на располагању путницима. Чекамо нове информације, на вези смо са Министарством иностраних послова и са конзулатом у Солуну“, казао је Милосављевић.