Прочитај ми чланак

ТЕША ТЕШАНОВИЋ ексклузивно за Србин инфо: Ево какво је заиста стање у Кини (ВИДЕО)

0

Тренутно је у Кини опсадно стање, народ само у прекој потреби излази на улице, аеродроми и путеви су празни. Људи су уплашени, али и поред тога што је епидемија вируса дошла у најгоре могуће време, сви дисциплиновано слушају инструкције државе.

Ово за „Србин инфо“ и јутјуб канал „Центар“ из Кине поручује новинар Теша Тешановић, који последњих месеци живи у најмногољуднијој земљи на свету.

– Можда некоме у Србији изгледа да је држава Кина преузела драстичне мере, али би требало имати у виду да је вирус избио уочи кинеске нове године, када су овде годишњи одмори и када неколико стотина милиона људи напушта велике градове, масовно путује, одлази у унитрашњост Кине, али и широм света. Таква миграција становништа пружа основ да се вирус рашири по целој Кини, али и по целом свету. Зате се Кина одлучила на драстичне мере – објашњава Тешановић.

Наш саговорник наглашава да вирус има потенцијал да мутира и постане веома смртоносан.

– Зато не треба да чуди што је у Вухану, граду са 11 милиона људи, проглашен полицијски час. Забрањено је коришћење аутомобила, а барикаде су на свим излазима из града – каже Теша.

Шта је Тешановић још рекао о настанку Короно вируса, али и томе колико Кинези знају за Србију и Новака Ђоковића, погледајте и послушајте у видео прилогу.