Прочитај ми чланак

ТЕРОР: Команданти неких јединица притискају војску да се вакцинише против короне!

0

Војни синдикат Србије саопштио је данас да је добио притужбе једног броја припадника оружаних снага који тврде да их команданти њихових јединица притискају да се вакцинишу против корона вируса а да, онима који то не желе, прете позивањем на дисциплинску одговорност.

„Неки команданти потчињење наредбодавно условљавају да приме вакцину позивајући се на Правило службе ВС. Устав Србије је највиши правни акт у хијерархији правних аката и никакав подзаконски акт какав је правило не може ускраћивати или умањивати права која непосредно јемчи Устав“, навео је синдикат.

Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Тај синдикат је навео да је одлука да се прими вакцина против корона вируса на слободној вољи сваког припадника војске и да свако од њих има право да буде упознат са саставом вакцине и контраиндикацијама које могу да уследе.

„Не треба занемарити чињеницу да је вакцина једна од највећих достигнућа цивилизације и медицине у заштити од болести али исто тако, искључиво је на личној вољи и савести појединца одлука о томе да ли ће се вакцинисати или не и због тога нико не може трпети никакве санкције“, додаје синдикат.