Температура ће за 24ч. пасти за 15 степени, у среду наранџасти метеоаларм

0

После викенда који је био изразито топао за ово доба године, те оборио чак и неке историјске рекорде, од сутра нас очекује нагло захлађење, драстичан пад температуре од преко 15 степени у року од 24 сата, а у многим деловима Србије и - снег!

За сутра је у целој Србији најављен жути, а за среду, у јужним и источним крајевима наше земље и знатно озбиљнији наранџасти метеоаларм.

„У уторак нагла промена времена и јако захлађење праћено олујним северозападним ветром, до средине дана очекује се у северним, а послеподне и увече и у осталим крајевима“, стоји у упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Прави временски ролеркостер најављује се за сутра увече.

„У току ноћи између уторка и среде, и у среду 5. фебруара, осетно хладније и ветровито, у централним и јужним деловима Србије местимично стварање снежног покривача висине од пет до 20 центиметара, а на планинама и више уз снежне наносе, док ће на северу падавине престати. Од четвртка удари северозападног ветра у слабљењу“, стоји даље у најави РХМЗ.

Каква нас шокантна промена времена чека најбоље показује прогноза да ће сутра максимална температура у престоници бити 17, а већ у среду једва четири степена! Слично ће бити и на Златибору где ће у уторак жива у термометру скочити до 13. подеока, а у среду ће чак и у најтоплијем делу дана бити у минусу. Са снегом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!