Прочитај ми чланак

ТЕК САД Тужилаштво покренуло поступак против мајке дечака који је убио 9 ђака

0

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владислав Рибникар" од 03.05.2023. године, када је малолетни К.К. лишио живота девет лица и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, а како би се утврдило да ли се у радњама М. К. – мајке малолетног К.К. стичу елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица.

Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М.К. да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ „Владислав Рибникар“, као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања.

Такође, Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице малолетног К.К. и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

Након што тужилаштву буду достављени извештаји Полицијске управе за Град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност ће без одлагања бити обавештена о даљем току поступка и донетим одлукама.