Сви чланови владе у Републици Српској се одричу пола мартовске плате

0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић позвао је изабране званичнике у РС, као и директоре јавних предузећа и агенција на свим нивоима власти да се одрекну 20 посто плате у корист Фонда солидарности РС.

Он је навео да ће сва та средства бити усмерена за помоћ реалном сектору.

Вишковић је најавио да ће се сви чланови Владе РС одрећи 50 одсто од мартовских примања, која ће бити уплаћена у Фонд солидарности.

Позвао је и све остале у јавном сектору, осим здравствених радника, да се одрекну дела личних примања за март.

Они који имају плату до 1.000 конвертибилних марака (око 500 евра), треба да се одрекну пет посто примања, а они изнад хиљаду марака да се се одрекну 20 посто плате.

Вишковић је навео да је Влада РС донела одлуку која се тиче плаћања пореза на добит и свих обавеза по завршном рачуну за 2019. годину до 30. јуна.

„Сви привредни субијекти ће морати појединачно да доставе Пореској управи посебну изјаву којом траже одгађања измирења обавеза“, рекао је премијер РС.

„Једна од мера је и мораторијум на отплату кредита Инвестиционо-развојне банке у трајању од три месеца за привредне субјекте у Републици Српској“, казао је Вишковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!