Прочитај ми чланак

Светски дан велнеса на Златибору– Global Wellness Day

0

Мисли позитивно – „Успори, удахни и осмехни се“

Светски дан велнеса, једанаести по реду, у организацији Кластера здравственог велнес и СПА туризма Србије биће обележен на више локација на отвореном у Србији, у суботу, 11. јуна, заједно са још 150 земаља света и око 350 милиона људи.

Централна манифестација поводом Светског дана велнеса одржаће се на Краљевом тргу на Златибору, под покровитељством Општине Чајетина у сарадњи са Спортским савезом Чајетина .

Програм обележавања Светског дана велнеса на Златибору започеће “Златиборском шетњом”, спортски клубови и чланице Спортског савеза Чајетина узеће учешће у програму, док је за најмлађе осмишљена анимација кроз програм. Лекари, нутрициониста и психолог СБ Чигота, у центру Златибора даваће савете о очувању психичког и физичког здравља током и после пандемије, а за све посетиоце бесплатно ће радити антропометријско мерење. Ведар дух Златибора, кроз песму и игру донеће чланови Удружења за неговање народне традиције “Златибор”.

Дино парк, Авантура парк и Хотел Златибор, у оквиру својих садржаја, придружиће се обележавању Светског дана велнеса.

Програм обележавања Светског дана велнеса:

Субота 11. јун, Краљев трг Златибор
11.00h Анимације за децу
12.00h Аеробне вежбе за посетиоце
12.30h Наступ Удружења за неговање народне традиције “Златибор”

У основи догађаја јесте мотивација људи за увођење здравих животних навика .

Поред организованих програма у Србији, Светски дан велнеса биће организован широм света, а директно укључење у трочасовни програм уживо имаће учесници из 35 земаља.