Прочитај ми чланак

Свештеник пријавио да су покушали да му отму дете (12), Алексинац на ногама

0

Алексиначки свештеник Хаџи Иван Миленовић пријавио је полицији да је у четвртак покушана отмица његовог дванаестогодишњег сина. Како је навео, на друштврној мрежи Фејсбук, малишана су јурили 200 метара али је успео да им побегне. Свештеник је изразио сумњу да су кривци Румуни који су се данима “мајали” на том подручју.

У намери да добијемо више информација о наводном покушају отмице обратили смо се свештенику који нас је упутио на своју супругу Виолету јер је био заузет обављањем црквених послова. Она је потврдила мужевљеве наводе и истакла да нимало не сумња у причу свог сина те да постоји и сведок наводног покушаја отмице.

„Деца су се враћала из музичке школе, мој син је приметио једног човека у сивом возилу а други је био ван аутомобила, био је у црној одећи са тамном косом и тамном брадом. Дете је казало да га је тај човек чудно гледао. Чим му је син окренуо леђа, тај човек је кренуо за њим, син је видео да га тај мушкарац прати, почео је да бежи а тај мушкарац га је појурио и пратио га 200 метара. Када је видео да улази у наше насеље, прогонитељ је одустао“, прича ова Алексинчанка.

Каже да свом сину верује јер је био видно уплашен те да је том догађају сведочила и једна жена.

„Моје дете је паметно, не би то измислило. Та жена која је то видела дала је изјаву у полицији, она је прошла поред њих пре мога сина, били су јој сумњиви и после је видела како јуре дете. Мој син више не сме да иде сам, уплашен је. И ја сам те људе видела неколико дана раније, зауставили су мене, мог свекра и свекрву и питали су нас где је аутопут.То су били Румуни у сивом ауту, обучени у црно, са црном косом. Чак само чули да се ово исто десило у оближњем селу Сухотно али људи нису пријавили, покушали су да дете убаце у ауто. Сматрам да полиција треба да провери те Румуне који наводно овде продају шерпе, да су те вечери послали Жандармерију, сигурно би их пронашли а не само једну полицијску патролу која није могла да их нађе“, закључује Виолета Миленовић.

Како сазнајемо, полиција је поступила по пријави и ради на утврђивању свих околности и на расветљавању пријављеног догађаја.

Према нашим информацијама, за сада нема осумњичених за наводни покушај отмице,
Ко „отима“ децу у Србији?

Оно што упада у очи да опис овог догађаја неодољиво подсећа на наводне покушајем отмица које деца из читаве Србије годинама пријављују родитељима а ниједна од више десетина, није се показала као истинита.

Свима је заједничко то да су деца наводно нападнута у близини школа, најчешће се тврди да су наводни отмичари користили џипове или комбије различитих боја, а неретко су ђаци наводили да су им непознати људи нудили бомбоне или би им понудили да их превезу до куће. С обзиром на то да овакве пријаве изазивају велико узнемирење јавности, Министарство унутрашњих послова је у више наврата апеловало на родитеље и на медије да провере истинитост ових навода како не би дошло до нежељених последица. То се десило и у овон последњем случају јер се информација о наводном покушају отмице проширила преко друштвених мрежа што је узнемирило цео Алексинац о чему сведочи и допис који је један од грађана упутио медијима.

„Пишем вам у име уплашених родитеља из општине Алексинац, на Фејсбук локалној групи сазнали смо да је у четвртак у поподневним часовима покушана отмица дететана само 100 метара од основне школе. Дете је успело да побегне. У питању је сив ауто, како кажу, сумња се на румунске држављане. Случај је пријављен полицији од стране родитеља а већ више од 48 сати нису пронашли починиоца, кажу да су им руке везане јер нема никаквог дела. Е па моје питање, као оца једног детета је, да ли треба да дође до отмице да би сте их пронашли. Ми као грађани смо се дигли на ноге на друштвеним мрежама за само један сат откако се ова вест појавила у јавности али Фејсбук није довољан, потребна је медијска помоћ!“, написао је овај Алексинчанин.

Није први пут да се за наводну отмицу оптужују баш Румуни који у Србију долазе ради уличне продаје. Урбана легенда да баш они краду децу јуна 2012. године скупо је коштала њих седморицу који су продавали шерпе у дољевачком селу Пуковац. Несрећни људи наишли су баш у време одржавања утакмице локалног фудбалског тима којој је присуствовало око 200 Пуковчана који су се након нечијег узвика : „Ево их ови што краду децу!“, устремили на престрављене људе. Седморицу Румуна од разјарене масе једва је одбранила интервентна полицијска јединица,

Епилог туче биле су прекршајне пријаве које су писане Пуковчанима који су наставили да тврде да су само штитили своју децу од отмичара.