Прочитај ми чланак

Свештеник Миодраг објавио ко је тај што краде паре са иконе: Ухваћен у заседи

0

ЧАЧАК - Вест да је непознат мушкарац украо новац из цркве у Коњевићима код Чачка јуче је обишла Србију.

Лопов се лажно представљао као Растко, тражио благослов и досад је опустошио неколико богомоља.

Овај сраман чин забележиле су сигурносне камере, на којима се јасно види мушкарац средњих година како узима прилоге који су стављени поред и испод олтара. Полиција за њим још увек трага, а иако се представљао као велики верник испоставило се да овај лопов није чак ни православац већ највероватније исламске вероисповести,преноси РИНА.

Фото: RINA Printscreen

 

– Крадљивац који је на крајње перфидан начин оскрнавио Цркву Светог цара Константина и царице Јелене представљао се лажно. Према мојим сазнањима он је био друге вере, а лажно је користио име Растко Бјелић налик Светом Сави. Долазио је неколико пута током седмице тражећи благослов да се моли вртећи истрошену бројаницу која је указивала да је он дужи низ година верник, казао је за РИНУ, протојереј Миодраг Тодоровић, старешина цркве.

Ова крађа у Коњевићима није чак ни прво слично дело које је починио мушкарац представљајући се као Растко. На његовом удару нашло се још неколико богомоља. Узимање материјалних ствари попут новца неће много нарушити овај храм, то ће се повратити.

Оно што мене лично плаши јесте да уколико се ово настави могу украсти мошти светог Нектарија Егинског, Свете великомученице Огњене Марије, и још многих других светитеља, које се налазе у самом храму. То би проузроковало велику духовну штету која би била ненадокнадива, закључио је протојереј.