Прочитај ми чланак

Свечани почетак зимске сезоне на гондоли

0

Јавно предузеће „Голд гондола Златибор“ одржало је данас „Гондола опенинг“, чиме је отворена зимска сезона 2022/2023. на Златибору и симболично обележен почетак зимских активности на најдужој једносегментној гондоли на свету.

На крајњој станици, на Торнику, посетиоци су уживали у укусима аутентичних домаћих пића и слатких и сланих специјалитетета златиборског краја за шта су се побринуле домаћица Драга Јанковић и Ана Челиковић, произвођач 100 посто природних сокова од воћа сакупљеног на овој
планини.

Foto: Rina

„Данас смо овде на врху Торника да промовишемо локално предузетништво кроз које смо желели да пошаљемо поруку неговања вредности као што су унапређење локалне заједнице, чување традиције и културе златиборског краја. Заједно са локалном заједницом и свим туристичким субјектима на Златибору делимо заједничке вредности очувања природе, заштите животне средине, као и неговање културе и традиције нашег краја са циљем да то постане део заједничког туристичког производа Голд гондоле прилагођеног потребама модерног туристе. Гондола је чланица кластера здравственог велнес и спа туризма србије и у складу са тим промовишемо здраве стилове живота, зато су све наше активности усмерене управо ка тим вредностима“, рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Представљен је и бранч у ваздуху који ће бити послуживан у кабинама после Нове године. Гости „Гондола опенинга“, кошаркаши КК „Златибор Голд гондола“ и многобројни спортисти са Златибора, испробали су и аутентични „Гондола гел за усне“, направљен на природној основи.

За вожњу гондолом данас је важио попуст од 20% на све појединачне карте.