Прочитај ми чланак

Све Вулинове слуге чека брутални реваншизам – Полиција у Јагодини прети новинарима

0

Удружење новинара Србије (УНС) осудило је данас поступак полиције у Јагодини која је рано јутрос навела да има овлашћења да упозори уредника и власника портала Централ медиа Горана Јевремовића да ће сносити "законске последице кршења јавног реда и мира" ако се појави на данашњим протестима.

Јевремовић је УНС-у доставио видео снимак разговора са полицијом која је дошла на његова врата, из ког се чује да је полицајцима рекао да је новинар и да извештава са протеста.

„Јевремовићу је после извештавања са прошлонедељних протеста на раскрсници Ракаљ, где се укрштају путеви Јагодина – Рековац – Крагујевац, стигао прекршајни налог Полицијске управе Крагујевац по којем је дужан да плати 5.000 динара казне због ‘спречавања обављања саобраћаја’“, подсећа УНС.

УНС је затражио од надлежних „да утврде ко је наложио полицији да упозорава новинаре да ће бити кажњени уколико буду извештавали са протеста“, као и да се са таквом праксом сместа престане.

„УНС ће пријавити овај случај Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедност и заштиту новинара“, наводи се у саопштењу.