Прочитај ми чланак

Све је данас вулгарно и банално; Зашто смо се повукли пред Шојићима и вуцибатинама

0

"Све је постало тако вулгарно и банално, нешто што је било незамисливо пре неког времена, данас је постало за многе и неприметно, постали смо тупи и без короне повукли смо се у изолацију - ми смо већ били у фази која може да се зове унутрашње избеглиштво“, рекао је у разговору за Н1 глумац Милан Лане Гутовић."Све је постало тако вулгарно и банално, нешто што је било незамисливо пре неког времена, данас је постало за многе и неприметно, постали смо тупи и без короне повукли смо се у изолацију - ми смо већ били у фази која може да се зове унутрашње избеглиштво“, рекао је у разговору за Н1 глумац Милан Лане Гутовић.

Гутовић каже да су наши проблеми толико голи, да нема заштитне завесе иза које бисмо се ми крили, не само у уметности, него у животу уопште овде.

„Лик Шојића смо правили као пренаглашену слику једне вуцибатине који се грешком система нашао на месту директора једне фирме, и то фирма плаћа као грешку тог система. Али како време размотава то клупко, тај лик је престао да буде карикатура, и лагано је прелазио у реалност, цак и то одело.. у време када је формирана та личност ми смо имали наказно одевеног човека, данас је мода стигла то“, каже глумац.

Слом државе, институције су престалајале да постоје – то је разлог зашто је до тога дошло.

„Како је пропадала држава све је то више и више постајало реалност“, навео је.

Како је оценио, уметност је као неки збег, нешто где смо се склонили од овог „страшног невремена и бедне стварности“ у коју смо затворени.

Глумца Милана Ланета Гутовића однедавно поново можете гледати на позоришним даскама. На репертоару за септембар у Академији 28, Гутовић ће играти у представама „Догодине у исто време“, „Украђена личнос’ “ и „Обично вече“. Са њим је о томе и другим темама, разговарала репортерка Душица Јовановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!