Прочитај ми чланак

Свађа око наших пара: „Телеком народски кад милионе да теби, Вучићев кад да мени“

0

Како се СНС-СПС режим ближи свом крају тако су, осим опште бежаније политичара са брода који тоне, кренуле и жестоке свађе међу корисницима буџетског новца који су лепо и богато живели под Вучићем.

„Не, Горице не. На на мене, не одговарај ми више, била си пријатељ моје маме и држала си ме у крилу као малу. Не одговарај ми, да не бих објавила баснасловне хонораре за серије ‘Клан’ и ‘Зборница’, које си добила од ‘Телекома’, па да народ види како ‘тешко живиш’. Или врати ‘диктаторском режиму’ паре, па нападај Србију… Часније је. Или мислиш да је ‘Телеком’ народски кад да милионе теби, а Вучићев ако мени некад, на пример, плати за нови албум?“, написала је певачица Јелена Карлеуша глумици Горици Поповић и тиме потврдила наводе опозиције да добија велики новац од државног Телекома.

Није тајна да је „Телеком“ од новца пореских обвезника финансирао мноштво домаћих серија и филмова упитног квалитета које мало ко гледа, али и албуме и спотове великог броја певача и певачица.

Режим је шаком и капом делио новац сиромашног народа (оптерећеног екстремно високим дажбинама и ценама) бројним јавним личностима, а они су заузврат ћутали на безакоње, криминал, диктатуру, медијски мрак, протесте и све оно што обичне грађане Србије годинама тишти. Ипак, међу „елитом“  која све време супер живи у режиму Александра Вучића, сада је дошло до размирица.

Када је пре неколико дана обелодањено да „Телеком“ даје певачици Јелени Карлеуши 1,5 милион евра, она је ботујући за Вучићев режим прозвала глумце којима такође „Телеком“ дели баснословне суме новца годинама, на шта су почели да јој реплицирају у стилу: Нама не даје Вучић него су то народне паре (као да је народ неко питао коме ће да деле буџетски новац).

„Једна Јелена Карлеуша добиће милиона и по евра од ‘Телекома’. Добиће 350 хиљада евра за свој албум, 150 хиљада за друге трошкове и милион евра за емисију коју ће имати на Телевизији ‘Прва’. То ће бити неки пандам неке бивше емисије коју је држао Иван Ивановић на тој телевизији, неке емисије забавног карактера коју у овом моменту политичког, забавног карактера има Зоран Кесић“, открио је пре неколико дана посланик Народне странке Ђорђе Станковић реагујући на нови Закон о електронским комуникацијама у Републичком парламенту.

Економиста Борислав Боровић коментарисао је одлив буџетског новца преко „Телекома“.