Прочитај ми чланак

Шурак директора УКЦ Ниш запослен као возач Хитне помоћ (буџет) – ДИЛУЈЕ ХЕРОИН!

0

Полиција сумња да је ухапшени возач Хитне помоћи Д.С. део организоване криминалне групе која је у Београду продавала хероин, а у Прокупљу марихуану.

Возач санитета запослен у Универзитетском клиничком центру Ниш, један је од четворице ухапшених као део криминалне групе за коју се сумња да у Београду продаваје хероин, а у Прокупљу има лабораторију за производњу марихуане, потврђено је Јужним вестима из Вишег јавног тужилаштва у Београду и из УКЦ-а Ниш.

Д. С. је у притвору, а реч је о брату супруге директора УКЦ Ниш Зорана Перишића, која је и главна сестра на једној од Клиника у УКЦ Ниш.

МУП је 11. јула саопштио да су ухапшена четворица због сумње на кривично дело: неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога – 37-годишњег М. Ј, 34-годишњег Д. Б, 47-годишњег Н. Р. и 50-годишњег Д. С.

Последњи на списку ухапшених за које се сумња да су као чланови криминалне групе, у намери прибављања противправне имовинске користи, на територији Београда продавали хероин, док су у Прокупљу у једном објекту инсталирали опрему за узгајање и производњу марихуане у вештачким условима јесте поменути возач из Клиничког.

То су званично потврдили Јужним вестима из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

„Д.С.(име и презиме познати редакцији) јесте ухапшен и налази се у притвору. Пријавио је да је запослен у Клиничком центру Ниш као возач санитета. У личним подацима је оставио да је аутомеханичар и да је завршио средњу школу“, навели су из Тужилаштва.

Потврдили су и да је са још тројицом ухапшених и даље у притвору.

„Поступак је у фази истраге, која се води и против још три лица, од којих су М.Ј. и Н.Р. такође у притвору, док је суд одбио предлог за притвор према Д.Б.“, наводе из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Осим што је запослен у највећој здравственој установи на југу, у Клиничком центру у Нишу као возач, Д. С. је са директором ове установе, како сазнају Јужне вести, повезан и родбинским везама.

Више извора Јужних вести потврдило је да је Д. С. брат супруге Зорана Перишића, иначе главне сестре на једној клиници УКЦ-а, с којом је делио презиме до њене удаје за садашњег директора УКЦ Ниш. То га чини шураком бившег градоначелника Ниша.

„Он је пре неколико година примљен у стални радни однос као возач у УКЦ Ниш и има и користи службену легитимацију шофера“, тврди извор Јужних вести.

Предмет истраге јесте и да ли су службена возила УКЦ Ниш, које је користио Д. С. као возач, коришћена за транспорт „недозвољених супстанци“ од Ниша до Београда, али то из УКЦ-а негирају, „према садашњим сазнањима“.

„Д. С. је радник Универзитетског клиничког центра ангажован на пословима возача. Против Д. С. Управа УКЦ Ниш предузела је све законом предвиђене мере, а према садашњим сазнањима ни у једном случају није коришћено нити злоупотребљено возило УКЦ Ниш“, наводе у одговору.

Новинари су званичним захтевом тражили од УКЦ Ниш све путне налоге на име притвореног возача.