СУМЊА НА ДРУГИ СЛУЧАЈ КОРОНЕ У СРБИЈИ Тинејџер из Власотинца у изолацији

0

Шеснаестогодишњак из Власотинца, који је пре неколико дана допутовао из Италије, транспортован је уз све неопходне мере безбедности у лесковачку Општу болницу јер се сумња да је оболео од корона вируса, али то тек треба да потврде анализе београдског Института "Торлак".

Како је за Југмедију рекао директор Опште болнице Лесковац Небојша Димитријевић, он се тренутно налази у изолацији на Инфективном одељењу.


– Боравио је у иностранству и има симптоме који указују на могућност да је заражен корона вирусом. Иначе, младић се осећа добро. Тачно је да има температуру и кашље. Одрађен му је снимак плућа и он показује задовољавајуће резултате. Нема места паници – каже Димитријевић.

Директор лесковачке Опште болнице наводи да ово није први случај да се неки пацијент, по унапред предвиђеним процедурама, хоспитализује у овој болници због сумње на корона вирус и да се привремено изолује, али да је први „озбиљнији“ јер је пацијент дошао из подручја у којем су регистровани заражени вирусом.

– Имали смо неколико таквих случајева и сваки пут се показало да су резулати анализа негативни, па су пацијенти пуштани кућама. Чим се појави сумња на корона вирус ми смо дужни да се понашамо као да јесте реч о том вирусу, док се анализама не покаже јесу ли те сумње оправдане. Младић је у изолацији. Предузели смо све неопходне мере и чекамо резулате анализа које су једине меродавне – закључује Димитријевић и додаје да су здравствени радници дужни да се до тада према сваком сумњивом случају опходе као да је реч о корона вирусу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!