Прочитај ми чланак

ШУМАДИНЦИ ПРВИ УСТАЛИ Протест у Крагујевцу због грејања, најављена радикализација!

0

У центру Крагујевца испред зграде Енергетике народ је одржао протест и исказао бес због хладних станова повезаних на централно грејање, које уредно плаћају током целе године да би их грејали од 15. октобра до 15 априла. Иако је свуда иста ситуација, остали грађани Србије за сада гунђају себи у браду и на друштвеним мрежама док се смрзавају јер ноћу осетно пада температура иако су дани пријатни.

Kрагујевчани траже од СНС локалне власти да се грејање пусти ОДМАХ, у противном следи радикализација протеста у понедељак. На вечерашњи протест су позвале све опозиционе странке у Крагујевцу.

„Грејање одмах. Грејање вечерас! Радикализоваћемо протест у понедељак, па нека градска власт размишља шта ће да ради. Градско веће доноси противзаконите одлуке. Догревамо хладне станове станове струјом, а целе године плаћамо Енергетици“, рекао је на протесту Крагујевчанин Никола Нешић, народни посланик у Скупштини Србије.

На протесту је било неколико стотина Крагујевчана, полиција је обезбеђивала скуп, а саобраћај у улици Николе Пашића није прекидан. Окупљање је трајало 30 минута.

Крагујевачка Енергетика греје 20.000 станова и привредних субјеката, а управо је завршена замена котлова који су радили на угаљ са котловима који троше гас.