Сукоб на граници реаговала Амбасада у Кијеву; Зашто су претучене српске камионџије

0

Амбасада Србије у Кијеву упозната је са случајем на граничном прелазу "Ђаково" између Украјине и Румуније где су се сукобили српских и украјински превозници.

Како се наводи, до сукоба је дошло због неадекватног третмана украјинских царинских органа према српским превозницима.

Амбасада предузима мере из своје надлежности како би српским држављанима обезбедила заштиту и помоћ, наведено је у Министарства спољних послова Србије.

Амбасада је, како се наводи, у сталном контакту са Министарством спољних послова Украјине, као и локалним полицијским органима и предузима мере из делокруга своје надлежности како би пружила конзуларну заштиту и помоћ држављанима Србије.

Шесторица српских камионџија су ноћас око један сат после поноћи претучена на граничном прелазу Ђаково – Халмеу, а према писању медија њих су претукли украјински возачи шлепера, који су док су их тукли узвикивали: „Ово је Украјина“.

Амбасада Србије у Румунији раније је саопштила да није званично обавештена о томе, а Тањугу је у амбасади речено да се инцидент догодио на украјинској страни границе.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!