СУБОТИЦА Неколико хиљада грађана на антимигрантском скупу, устао и Пожаревац ВИДЕО

0

Група грађана "Удружени грађани Суботице" организовала је у Суботици велики антимигранстки скуп, на којем се окупило неколико хиљада незадовољних грађана. Главни захтев је ПОНИШТЕЊЕ свих уговора везаних за насељавање миграната у Србију, заједно са Даблинским и Маракешким уговорима.

Организотори су показали грађанима званичан документ у коме се наводи да је Влада Србије у сарадњи са ЕУ потписала изградњу неколико стотина стамбених јединица широм Србије за трајни смештај миграната и за то добила неколико милиона евра.

Организатор скупа показује документ Владе Србије о насељавању миграната (ФОТО: Србин.инфо)

 

 

Тај документ су потом симболично поцепали у жељи да покажу да за народ ти уговори нису важећи и да их грађани Србије не признају.

ФОТО: Србин.инфо

Toком протестне шетње центром овог места на северу Србије, грађани су викали „Издаја, издаја“, „Нећемо мигранте“…

ФОТО: Србин.инфо

Грађане Суботице су данас дошли да подрже и становници других  војвођанских места попут Сомбора, који кажу да имају великих проблема са мигрантима.

Организатори су поручили челницима државе и Влади Србије да, пошто се зна тачно колико миграната улази у замљу и из ње излази, желе да Влада то не крије од народа, већ да објављује јавно прецизне податке на дневном нивоу о томе колико је миграната ушло, а колико изашло из Србије.

У исто време, данас се антимигранстки скуп одржава и у Пожаревцу, где се налази Дамњан Кнежевић из иницијативе „нема предаје, Косово и Метохија“, познат по организовању Народних патрола у центру Београда које су изазвале велику пажњу јавности.

Челници ова два скупа су се укључили током митинга и пружили подршку једни другима. И у Пожаревцу је као главни изнет захтев о  поништењу свих уговора везаних за насељавање миграната у Србију.

Најављени су нови антимигрантски скупови широм Србије до спињења захтева.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!