Прочитај ми чланак

Студенткиња покопала Вучића: Картица за студенте је превара (ВИДЕО)

0

Активисткиња из покрета "Крени-промени" Анђелија Станимировић објавила је видео снимак у ком истиче да су студенстке перспективе које промовише председник Србије Александар Вучић "превара".

– Наша држава је раскинула уговор са Уницредит банком преко које су студенти примали кредите и стипендије све до сада. Ове године ће студенти примати стипендије преко Поштанске штедионице, тако да би свакако морали да добију нове картице преко које би примали тај новац – рекла је она.

На наводе председника Вучића да ће нова картица помоћи студентима да остваре попусте јер то до сада нису могли, Анђелија истиче да им је за то био довољан и индекс.

– Попусте смо могли да остваримо уз помоћ једне књижице коју имамо сви студенти, па и наш колега са тренерске академије, а то је индекс. Такође постоји и Међународна студентска картица коју може да има сваки студент, а не само 25 000 њих како каже председник – каже Анђелија Станимировић.

Она за нову представљену картицу каже да је “јефтин покушај замазивања очију” родитељима студената и да “није неко револуционарно решење које ће побољшати квалитет живота студената”. Том приликом скреће пажњу да енергију и средства треба преусмерити на повећање капацитета студентских домова.

– Само у Београду имамо преко 100 000 студената, а 11 000 домских места. Шта је са осталим универзитетским градовима? Један павиљон студентског дома у Нишу се гради 14 година. Да не идемо даље – закључује Анђелија у име покрета Крени-Промени.

Подсетимо, након што је најавио да ће ванредни парламентарни, београдски и покрајински избори бити одржани 17. децембра ове године, Вучић је пожурио да брже боље најави и бројне „добре вести“, међу којима су и студентске картице по угледу на пензионерске. Вучићу је међутим промакла информација да студентске картице већ постоје и да су доступне свим студентима, како онима који су на буџету, тако и онима који школарину сами финансирају.