Прочитај ми чланак

Студенти ЕТФ-а у Београду направили најбољи електрични бицикл на свету

0

Тим студената са Електротехничког факултета у Београду Х-Бридгес добио је награду за најбољи електрични бицикл на свету.

Награду су освојили на међународном такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења „Интернатионал Футуре Енергy Цхалленге“ (ИФЕЦ).

Чланови тима су студенти са одсека за Енергетику, Сигнале и системе, Електронику, Телекомуникације и Информационе технологије: Филип Цвејић, Ружица Цветановић, Лазар Николовски, Миодраг Јоксимовић, Емир Качапор, Лука Кнежевић, Јованка Цакић, Милош Јанков, Невена Параментић, Никола Бранковић, Невема Бугарчић, Милош Милешевић, Кристина Радовић и Силвестер Форго. Њихови ментори су проф. др Слободан Вукосавић и асистент Александар Милић.

Припреме за изградњу Моравског коридора: Ово су услови које мора да испуни стратешки партнер
Организатори такмичења су пред учеснике ставили изазов конструисања електропогона за бицикл и додатно их мотивисали да усаврше своје изуме новчаним наградама у вредности од 10.000 УСД, 5.000 УСД, 3.000 УСД и 1.000 УСД.

Чланови тима су прототип електричног бицикла израдили у лабораторији за дигитално управљање и електрична возила на свом факултету и већ током полуфинала задовољили све захтеве организатора.

Финале је одржано од 29. до 31. јула у Медисону (САД), а на њему је учествовало 10 тимова.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!