Прочитај ми чланак

“Стручњаци” у Србији траже да народ стави маске на 40 степени: Људи су неодговорни

0

Зашто да уз несносне врућине не ставите и маску на лице говоре медицински “стручњаци” из Србије који се оглашавају и шире хистерију свакодневно. Кажу да смо постали неодговорни и да се понашамо као да вируса никад није било.

Сада је, у најновијој епизоди корона хистерије себе покушала да промовише дотична др Александра Кнежевић са Института за микробиологију и имунологију која у изјави за медија покушала да укори овај “неодговорни” народ.

“Неопходно је да грађани поново почну да носе маске и заштите се. Маске се морају носити у градском превозу кад је гужва, као и на свим манифестацијама на којима је велики број људи. На врућинама сви избегавају да носе маску, али морају да схвате да ће их она спасити вируса. Атмосфера у нашем друштву је превише опуштена, нико више не размишља о корони, маске не носе ни у апотекама, домовима здравља, чак ни у болницама не поштују ову меру, што је недопустиво” наглашава др Кнежевић.

Кнежевић је покушала да испрати твитер докторку која медицинске савете даје на друштвеној мрежи др Славицу Плавшић која је недавно изјавила да ће наредни талас наступити за недељу дана.

“Потребно је вратити обавезно ношење маски у затвoреном простору”, рекла је др Плавшић.