Прочитај ми чланак

СТРАНКА ТРАЖИ од МИЛОШЕВИЋА да напусти клупу Партизана

0

„Као велика фудбалска и спортска легенда, Милошевић не треба својим ауторитетом да даје кредибилитет „гробарима“ српског фудбала и Партизана, који годинама зарад личне користи урушавају спорт у нашој земљи, а као члан Зелене странке треба и личним примером да покаже наш однос према упропаштавању фудбала у Србији“

Зелена странка позвала је данас свог члана Сава Милошевића да поднесе оставку на место тренера Фудбалског клуба Партизан и на тај начин пошаље поруку да фудбал у Србији мора да се врати духу и правилима фер-плеја и закона.

Како се наводи у саопштењу, Зелена странка сматра да Милошевић не треба на себе да преузима одговорност за закулисне радње које Партизан и српски фудбал „вуку у све дубље блато корупције“.

– Као велика фудбалска и спортска легенда, Милошевић не треба својим ауторитетом да даје кредибилитет „гробарима“ српског фудбала и Партизана, који годинама зарад личне користи урушавају спорт у нашој земљи, а као члан Зелене странке треба и личним примером да покаже наш однос према упропаштавању фудбала у Србији – казао је председник те странке и посланик Горан Чабради.

Та странка је навела да политичке странке и спортисти међу првима морају да се боре против аномалија које спортске клубове претварају у приватне фирме које мешетаре и послују у сивој зони.

– Наша обавеза, и обавеза врхунских спортиста, што је Милошевић несумњиво био, и јесте, је да станемо у одбрану вредности, које једно друштво чине уређеним, а спорт би, у својој основи, требало да представља врхунску друштвену вредност – наводи се у саопштењу те странке.

Милошевић је преузео први тим Партизана пре недељу дана, након што је клуб због лоших резултата напустио дотадашњи тренер Зоран Мирковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!