Прочитај ми чланак

Стоп насељавању емиграната – Оприн, админ највеће групе на Фејсбуку и Дамњан ВИДЕО

0

Гост медијске куће „Центар, у емисији „Интервју”, био је Милош Оприн оснивач фејсбук групе „Стоп насељавању емиграната” у Србији која за непуних две недеље постојање већ има преко 300 хиљада чланова.

Тема емисије је била емигрантско питање у Србији и размештање емиграната, који су протерани из ЕУ, по нашој држави.

„Фејсбук група „Стоп насељавању миграната” отворена је пре две недеље, а за неких десет дана стигла је до 100 хиљада чланова, док смо у једном дану прешли са 100 на 200 хиљада нових чланова. Сада нам између десет и двадесет хиљада људи дневно приступа незадовољни са свиме оним што нам доноси насељавање емиграната у Србији”, у интервју је рекао Оприн истичући да већински народ у Србији осећа да има доста својих проблема те да му је мигрантско насељавање није нешто што му је сада потребно.

Милош Оприн је још додао да се тренутно у његовој фејсбук групи највише прича и дискутује о сукобима међу самим емигрантима у Обреновцу, те да је народ највише незадовољан тиме што близу мигрантског центра у Обренцу, за време полицијског часа, фотографисана возила Војске Мађарске што говори у прилог тези да неко из ЕУ враћа емигранте из Трећега света у Србију.

„Треба у јавности да се све изнесе у вези емиграната и њиховог размештавања по нашој држави, јер власти дефинитивно, у вези тога, многе ствари таје од народа. О проблему емиграната се и скоро не прича ни на једној телевизији, иако, на пример у мом месту где ја живим, у Меленцима код Зрењанина, о томе се стално прича јер се моје комшије боје шта ће код нас бити ако у нашу земљу уђе већи број емиграната”, подвукао је Оприн.

У наставку интервјуа Милош је причао још и о томе како се може постати члан фејсбук групе „Стоп насељавању миграната”, како се може у оквиру ње поставити нека вест, односно објавити информација, као и о томе каква је структура емиграната који стижу и у Србију и да ли нашој земљи прети враћање пар стотина хиљада емиграната из ЕУ, јер се на то, макар по наводима бившег шефа дипломатије Аустрије, Херберта Кикла, обавезала Влада Ане Брнабић.

Дамњан Кнежевић – народне патроле

У другом делу интервјуа у вези проблема могућег довожења емиграната из ЕУ, преко Мађарске, у Србију свој став је изнео и иједан од иницијатора Народних патрола и народне иницијативе, „Нема предаје Косова и Метохије”, Дамњан Кнежевић:

Постоје десетине снимака на којима полиција последњих дана превози емигранте. Ако их само возе у емигрантске центре да их ту држе док је ванредно стање, то није за критику већ за похвалу, али се појавио велики страх када смо видели да је пратњу емиграната радила мађарска полиција. Највероватније су одређени део емиграната вратили из ЕУ у Србију. Да ли нам се сада обија о главу Даблински споразум? Бојим се да је тако.

Ово за „Србин инфо“ поручује Дамњан Кнежевић, иницијатор народних патрола против емигрантског насиља и изражава бојазан да би власт за време ванредног стања могла да на територију Србије насели десетине хиљада миграната.

– Аустријски премијер Себастијан Курц је рекао да је потписао споразум са државама попут Србије да врати емигранте које Аустрија не жели. Да ли су овако репресивне мере у ванредном стању разлог да режим доведе одређени број емигранта, када народ не би видео шта се дешава? Ми то не можемо да тврдимо, али можемо да тражимо објашњење.

Ова власт се свих ових година неодговорно понаша према свом народу, нарочито када је реч о мигрантској кризи. Немају евиденцију где се емигранти крећу, где они праве проблеме, да ли имају заразу… Тек после наших народних патрола, они су почели да обраћају пажњу на те проблеме.

Надам се да власт неће пристати да се десетине хиљада мигранта увезе за време ванредног стања. У супротном грађани Србије морају одмах после ванредног стања да дигну свој глас против исламизације Србије – наглашава Кнежевић.