Прочитај ми чланак

СТОП МИГРАНТИМА: Велики народни скуп у Сомбору, стижу људи из целе Србије

0

У Сомбору данас, у суботу 26. септембра, група грађана из Бачке, пре свега из Сомбора и Апатина, организује протест против мигрантског насиља и вандализма који су поготово изразити на српско-хрватској граници где мигранти безуспешно покушавају да уђу у ЕУ, те због тога су приморани да остану у Србију.

У прогласу за споменути скуп на Фејсбук налогу  Зорана Векића, оснивач и председник хуманитарне организације „Српска Тробојка” се наводи и:

„Брат за Брата! Заувек!

Кад су браћа заједно знам да радимо здраву причу!

У Субота се, народе, видимо се испред платоа Железничке станице у Сомбору у 13:30h.

Не желимо мигранте у нашем Граду!

Желимо да наша деца шетају нашим градом слободно без страха!

Наша браћа и сестре из Апатина се скупљају на Тргу у 12 где ће после доћи за Сомбор.

Стоп Мигрантима!

Браћо и сестре у суботу испред Железничке станице је у Сомбору у 13:30 скуп

Стоп мигрантима!

Делите у што већем броју!”

Како Србин.инфо сазнаје, од самих Сомбораца, на железничкој станици у овом граду је стално по стотинак миграната из Средње Азије и Северне Африке, који су се тамо населили и који сматрају да све што је тамо да је њихово.

Исти извори наводе да се 19 септембра десио, од стране поменутих миграната, покушај обијања благајне док је благајница била унутра, а да је полицији је требало три сата да изађу на место догађаја од момента када је покушај провале пријављен.

Иначе, они даље наводе, и да су мигранти су развалили све што су могли на станици, између осталог и разводне кутије за стубове за осветљење, а да је чак и уобичајена проституција девојчица од 14, 15 година из Дома за незбринуту децу без родитељског старања, „Мирослава Мике Антића”, те да сви надлежни, од полиције преко тужилаштва до судова, на то жмуре.

На скупу ће бити присутне и народне патроле из целе Србије, које се боре против мигрантског насиља, као и уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић, који ће да испрати цео догађај у овом севернобачком граду.