Прочитај ми чланак

СТИЖУ ОБЛАЦИ Данас претежно сунчано и топло,до увече

0

У Србији ће данас, након местимично магловитог јутра, током већег дела дана бити претежно сунчано и топло.

Само на северу Србије и у Неготинској Крајини биће умерено и потпуно облачно и хладније, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Thinkstock

По подне и увече доћи ће до постепеног наоблачења, понегде са краткотрајном кишом, прво на северу и западу. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак, јужни и југоисточни.

Јутарња температура од минус 1 до 7 Ц, највиша дневна од 9 до 16 Ц.

У Београду ће данас бити претежно сунчано и топло, уз умерен, повремено и јак југоисточни ветар. Касније, током поподнева, увече и током ноћи доћи ће до постепеног наоблачења.

Јутарња температура око 7 Ц, највиша дневна око 15 Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у недељу ће бити облачно, пре подне у северним, западним и централним, а по подне и у осталим крајевима, местимично са кишом уз пад температуре, појачање ветра и скретање на северозападни правац.

У брдско-планинским пределима по подне са суснежицом и снегом. У понедељак облачно, хладно и ветровито, на северозападу углавном суво, у осталом делу местимично са кишом и суснежицом, а у вишим пределима са снегом.

Снег је понегде могућ и у нижим пределима. У уторак ће бити хладно, у већини места суво, само још понегде на југу и истоку са снегом уз тенденцију престанка падавина.

У среду суво и мало топлије. Затим до краја периода претежно облачно, местимично са кишом, а температура ће бити око просека за почетак децембра.