Прочитај ми чланак

СТИЖУ НАМ ВЕЛИКЕ ВРУЋИНЕ, температуре до 40 степени: Ево када ће освежити

0

НАЈНОВИЈА временска прогноза професора географије Марка Чубрила показује какво нас време чека у наредном периоду.

– Појачање ветра ће бити последица премештања хладног фронта који ће се углавном преместити северније од нас, али ће бити довољно јак да на западу, северозападу и северу региона услови локалну дестабилизацију атмосфера која би у ноћи ка суботи и у суботу пре подне западу и северу Хрватске, можда понегде северу БиХ, Војводини и западу Србије локално донела грмљавинске пљускове и могуће временске непогоде уз пролазно јак до олујан, северозападни ветар – написао је Чубрило на Фејсбуку.

ФОТО: Н.С.

Време за викенд

Данас пре подне ослабљење нестабилности би се јавиле понегде и над средишњом и источном БиХ као и над средишњом и источном Србијом, али би углавном биле ретке и слабе. У суботу после подне локалних пљускова би могло понегде бити и над средишњом БиХ, југозападом Србије и севером Црне Горе.

Према његовим речима „у суботу ће максимум бити од +27 на крајњем северозападу Хрватске до око +33 на југу региона, а у недељу углавном до +26 до +30 степени Целзијуса, осим уз обалу Јадрана где ће остати врло топло“.

Временска прогноза за наредну недељу

– Почетком недеље ноћи пријатне и свеже, а током дана максимуми од +27 до +32 степена Целзијуса. Други део следеће недеље односи јаче отопљење и праве јулске врућине уз максимуме од +33 до +38, а локално и око +40 степени Целзијуса.

Оперативни и контролни прорачуни GFC-а и ECMWF-а око 25.7. симулурају ново, осетније освежење, али то је за сада само почетни сигнал и видећемо како ће се у наредним данима он развијати.

После топлог дана у току ноћи ка суботи на северу и западу региона нестабилно уз пролазно врло јак северозападни ветар. За викенд пријатно без велике врућине, најавио је Чубрило.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!