• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Стиже снег: Прогноза за наредне дане, ево где се очекује највише падавина
Прочитај ми чланак

Стиже снег: Прогноза за наредне дане, ево где се очекује највише падавина

0

Метеоролог Иван Ристић објавио је прогнозу за наредне дане и тако најавио снежне падавине широм Србије уз хладну кошаву.

„У четвртак, 26. јануара, прво у југоисточној Србији, а до краја дана и осталим деловима Србије снег! Дуваће хладна кошава. Највиша дневна температура од 0 до 4 степена Целзијуса. Од петка, 27. јануара до недеље поподне, 29. јануара, падац́е снег са мањим прекидима! Ветар у постепеном скретању на северозападни“, објавио је Ристић.

Како је навео, највише снежних падавина биће у околини Београда.

„Температура у том периоду током дана без неког већег колебања од -1 до 3 степена Целзијуса! Доћи ће и до формирања мањег снежног покривача изнад већег дела Србије. Највише снежних падавина по ИРИЕ моделу биће у околини Београда“, навео је метеоролог.

РХМЗ најавио хладно време уз снег и кишу

„У току јутра у централним и јужним крајевима Србије понегде провејавање слабог снега. До краја седмице облачно и хладно, повремено са снегом, а више падавина биће вечерас и сутра. У неделју постепени престанак падавина. Данас после подне снег ће се прво интензивирати на југу и истоку Србије, а крајем дана и током ноћи и у осталим крајевима уз формирање мањег снежног покривача. Сутра и за викенд у нижим пределима јужно од Саве и Дунава стварање снежног покривача од 5 до 15 цм, у Војводини мање – до 5 цм. На планинама се очекује више снега уз повремену вејавицу. На истоку Србије, као и у Банату у петак и суботу се уз снег понегде очекује и киша или суснежица“, стоји у најави РХМЗ.

Жути метео аларм због снега и леда на снази је у источној, југоисточној и југозападној Србији, као и на простору Косова и Метохије. Такође, жуто упозорење упаљено је и у Поморављу због јаког ветра, а то значи да време може бити потенцијално опасно.“

Путеви Србије“ апелују на опрезност током вожње

Јавно предузеће „Путеви Србије“ апелује да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, од четвртка, 26. јануара 2023.године, до суботе, 28, на подручју Србије очекује снег, истиче се у саопштењу.