Прочитај ми чланак

Стиже нагла промена времена; за викенд – снег

0

У Србији ће данас бити облачно и хладније, ујутру на северу, западу и југозападу, а током дана и у осталим крајевима киша, на планинама снег.

После подне и увече, уз осетан пад температуре, киша ће понегде прећи у снег и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије, док ће у Војводини бити суво.

ФОТО: Н.С.

У планинским пределима на западу и југозападу доћи ће до повећања висине снега за нових 10 до 20 цм, локално и више, а у нижим пределима до формирања мањег снежног покривача, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Путницима из Србије пресело путовање: Возач заборавио дозволу, 40 путника смрзавало се 15 сати на граници

Новине: „Бришу ‘Дејтон’ да у Бриселу сломе Српску“; „Обавезна вакцинација решење и за Србију“
Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак, на северу и западу северозападни, у осталим крајевима јужни у скретању на северозападни.

Минимална температура од 2 до 10, максимална од 5 до 13 степени, током дана у паду. Увече и током ноћи на северу делимично разведравање.

У Београду облачно с кишом. После подне слабљење, а увече престанак падавина. Ветар слаб и умерен северозападни. Током дана температура у паду, јутарња око 9, после подне око 5 степени. Током ноћи делимично разведравање.

У суботу на северу претежно сунчано, у осталим крајевима умерено до потпуно облачно и суво, после подне разведравање. У недељу и почетком следеће седмице облачно, местимично са кишом, у планинским пределима и са снегом, а у уторак и хладније па се снег понегде очекује и у нижим пределима. У среду престанак падавина, затим и делимицно разведравање уз мањи пораст температуре.