Прочитај ми чланак

СТАРТУЈУ РИГОРОЗНЕ КАЗНЕ: Влада Србије усвојила нове прописе због короне!

0

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести јер је неопходно обезбедити стриктно поштовање мера како би се заштитили здравље и животи грађана, сачувао здравствени систем, као и привреда земље.

Измене закона предвиђају увођење личних мера заштите и појачану одговорност грађана, за чије спровођење су надлежни поред санитарне, комунална инспекција и комунална милиција, како за физичка, тако и за правна лица.

Висина казни за неношење маски у затвореном простору и непоштовање физичке дистанце, остаће непромењена (5.000 динара за физичка лица и од 50.000 до 300.000 за правна лица), али ће њихова примена бити бржа и ефикаснија.

На седници је донета одлука да се запосленима у здравственим установама из Плана мреже здравствених установа једнократно исплати новчана помоћ у износу од 10.000 динара.

Корона пресек по градовима у Србији

Најкритичније корона жариште у Србији је без премца главни град који сам бележи скоро 1.000 оболелих дневно, а епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је јутрос да очекује да ће тај број наставити да расте. Да је ситуација веома озбиљна у престоници оценио је и градоначелник Београда Зоран Радојичић који је данас изнео податак да је сваки пети тестирани био ковид позитиван.

Одмах после Београда на листи корона жаришта је и Нови Сад који у последња 24 сата броји 157 заражених.

Следи Ваљево где је забележено 80 нових случајева заражавања, што је пораст у односу на јучерашњих 64. У свим општинама Колубарског округа број ковид позитивних се повећава, осим општине Осечина где јуче није забележен ниједан нови случај ковида.

Крагујевац који је у претходном периоду био у врху ове неславне листе, а онда се „изгубио“, поново се попео на високо четврто место са 65 заражених у последња 24 сата. Одмах после њега на листи је Краљево са десет мање нових случајева – односно 55 новооболелих.

Трећи највећи град у Србији – Ниш, се нашао на шестом месту данашњег корона пресека са 50 нових потврђених случајева. У стопу га прати Шабац са 42 заражена, а у врх листе је избила и Лозница са 33 новозаражених.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!