Прочитај ми чланак

Становници Паковраће код Чачка више од месец дана блокирају изградњу ауто-пута

0

Блокаде становника Паковраће код Чачка којима су зауставили изградњу деонице ауто-пута Прељина-Пожега, трају више од месец дана, а још нема одговора надлежних институција на њихове захтеве да им се исплати земља одузета за изградњу тог пута.

Мештани Паковраћа блокирају и данас, 14. дан заредом, регионални пут за возила изводјача радова на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега, док остала возила пропуштају и настављају блокаду фирме која производи бетон за изградњу тог пута, коју су почели пре 34 дана.

Незадовољни мештани Паковраћа рекли су агенцији Бета да још нема одговора на њихове захтеве ни од Владе Србије ни од директора Јавног предузећа (ЈП) „Путеви Србије“ Зорана Дробњака који их је пре 12 дана посетио на блокади и обећао да ће се заложити у Влади да им се исплати одузета земља по пресудама Општинског суда.

Дробњак је тада најавио могућност да „Путеви Србије“ одустану од жалбе пред Вишим судом на пресудјену цену за одузету земљу, чиме би се судски процеси мештана Паковраћа са државом, који трају више од две године, окончали.

Општински суд је пресудио да се мештанима Паковраћа земља, која им је одузета за изградњу ауто-пута, исплати по цени од 1.200 динара до 1.400 динара по квадратном метру, на шта су ЈП „Путеви Србије“ уложили жалбу Вишем суду.

Према речима мештана првобитна цена која им је понуђена за квадратни метар одузете земље била је од 30 динара до 200 динара, због чега су се они жалили.

Мештани Паковраћа и даље тракторима и другим возилима блокирају улаз у фирму „Цемпром“ која производи бетон за изградњу ауто-пута, а блокаду су почели пре 34 дана јер су и поред тога што им није исплаћена одузета имовина добили решења о рушењу 10 кућа које се налазе на траси ауто-пута и принудно исељење неколико породица које су остале да живе у тим кућама.

Према њиховим речима, протест су проширили на блокаду регионалног пута јер им се после 20 дана блокаде фирме „Цемпром“ нико од надлежних није обратио.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!