Прочитај ми чланак

Становници Миријева: Не можемо да дишемо од дима и смрада

0

Редакцији Н1 током преподнева се јавило више десетина становника Миријева који се жале да се у том београдском насељу од ноћас осете дим и непријатан мирис. Грађани истичу да тешко дишу, и верују да дим долази са депоније у Винчи коју је претходних дана захватио велики пожар

Становници Миријава поручују и да су спремни на протесте уколико изостане реакција надлежних на проблем аерозагађења у том насељу, пише Н1.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је неколико жаришта на депонији у Винчи још увек активно, иако је пожар локализован, и додао да ће гашење трајати „још, сигурно, пет или шест дана“.

Градска секретарка за Заштиту животне средине Ивана Вилотијевић изјавила јутрос за ТВ Пинк да је тренутно стање квалитета ваздуха у Београду добро, и да је пожар у Винчи изазвао „краткотрајан проблем у вези са штетним материјама у ваздуху“.

Истакла је да три ватрогасна возила и даље дежурају на депонији у Винчи, али да је тежиште сада на екипама „Бео чисте енергије“, које, како каже, организовано и тешком механизацијом локализовано затрпавају земљом место пожара.