Стаматовић: Почиње изградња гондоле од Рибничког језера до Чиготе!

0

Осим изградње најдуже панорамске гондоле на свету, златиборске "Голд гондоле" дуге 9 км која ће бити завршена до краја године, општина Чајетина намерава да реализује још један велики инфраструктурни пројекат на Златибору и сагради и другу трасу гондоле која би повезивала Рибничко језеро и врх Чиготе, најавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Циљ изградње гондоле је да се растерети Торник, а један крак гондоле, од међустанице у Рибници, преусмери до Чиготе, како би и тај део Златибора развио све своје туристичке потенцијале и привукао рекреативце, љубитеље природе и адреналинских спортова, током целе године рекао је Стаматовић


Он је објаснио да ће гондола од Рибнице до врха Чиготе бити дуга око 4,5 километара, а стручњаци раде на одабиру најбоље трасе.

Стаматовић очекује да ће у наредне две године општина Чајетина завршити овај пројекат по фазама и тако комплекс Чиготе ставити у функцију и заокружити туристичку понуду на нивоу целог Златибора.

Општина ће, како је додао, планирати средства у буџету за 2020. годину за почетне радове, а нада се да ће успети да добије новац и од Владе Републике Србије јер је, истакао је Стаматовић, реч о општем интересу.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!