Прочитај ми чланак

СС комунална милиција: Проширен списак објеката за ковид пропуснице! Рација у 20х

0

ПРИМЕНА ковид пропусница за улазак у угоститељске објекте почиње од 20 часова и сви који буду затечени у угоститељским објектима без потребног документа биће новчано кажњени.

– Прилагођаваћемо се постојећим епидемиолошким мерама. Вечерас од 20 часова на снагу ступа нова уредба Владе Републике Србије – рекла је Љиљана Димитријевић из Комуналне милиције.

Димитријевићева је објаснила за кога нова правила важе и како ће надлежни поступати.

– Посао Комуналне милиције биће да контролише ковид пропуснице после 20 часова. Увршћени су и нови објекти за које важи правило, а то су коцкарнице, кладионице и слот клубови. План је да вечерас од 20 часова изађемо и са инспекцијом и са свим надлежним органима који су у оквиру града, али и на републичком нивоу – објаснила је Димитријевићева.

Добра вест, како је Димитријевићева навела, јесте да нема много оних који крше прописане мере.

– За дане викенда, када су важиле мере од 22 часа, нисмо имали неких великих одступања. Грађани су се прилагодили постојећим мерама. Имамо добру сарадњу и са угоститељским објектима – невела је Димитријевићева.

Осврнула се и на пример непоштовања прописа који се догодио за викенд.

– Један од примера који се десио за викенд јесте да смо имали локал у центру града који је од стране патроле Комуналне милиције испражњен и затворен. Санкционисали смо 24 физичка лица, као и правно лице, одговорно лице, и ковид редара – подсетила је Димитријевићева.

КАЗНЕ:
Физичко лице – 5.000 динара

Правно лице – 300.000 динара

Одговорно лице – 50.000 динара

Ковид редар 30.000 динара

Димитријевићева је објаснила који је посао ковид редара.

– Ковид редари имају битну функцију у овом случају, а то је сарадња са Комуналном милицијом и локалом. Налазе се испред локала као представници некога ко би имао главну функцију у контролисању ковид пропусница – навела је Димитријевићева.

Уколико се у објекту нађе лице без ковид пропуснице, кажњава се, као и ковид редар, одговорно лице, и правно лице.

Још једна одлука Кризног штаба јесте да се продужи ђачки распуст. Ђаци ће се у клупе вратити у понедељак 15. новембра.